Bestanden Vergelijken. Documentvergelijking voor DOC PDF XLS RTF en TXT bestanden / bestandsformaten


Product Navigation
Clients
 

LexisNexis

EMC

Adobe

IBM


 

bestanden vergelijken

"Geweldige klantenservice, adequate aandacht voor onze wensen en bliksemsnelle ontwikkeling zijn mijn ervaringen met de mensen van Softinterface Inc. Binnen een paar uur na het installeren van WordConverterEXE was ik ervan overtuigd dat ik de juiste beslissing had genomen door zaken te doen met dit bedrijf.
Al verscheidene maanden draait hun product probleemloos in een bedrijfskritische omgeving. Met een paar aanpassingsverzoeken die op dezelfde dag uitgevoerd en uitgeleverd werden dat ze we  gevraagd werden heeft WordconverterEXE ons tijd en geld bespaard.
Het was een plezier om met jullie team te werken. Nogmaals bedankt!"

IBM Canada, Toronto, Ontario, Bruce King


“We like the product. It is fast and accurate. It seems to pick up all of the differences in the documents, and it does a good job of displaying those differences. We like the easy to use interface. That is why we bought it!” Richard M. Baker (Richard M. Baker)


Click for the BBB Business Review of this Computers Hardware, Software & Services in Santa Monica CA
 
bestanden vergelijken

U wil snel en accuraat bestanden vergelijken? Dat is nu mogelijk! 'Diff Doc' is een krachtig maar gebruikersvriendelijk hulpmiddel om bestanden en mappen te vergelijken en te redigeren. U kunt het gebruiken voor allerlei bestandsformaten, waaronder MS Word/Excel/PowerPoint, PDF, RTF, Tekst, XML, HTML, WordPerfect en vele andere.

Ongeacht van de tekstverwerker die u gebruikt (MS Word, Wordpad, Visual Basic editor etc) kunt u gewoon oorspronkelijke bestanden en gewijzigde versies inlezen, op de "Refresh"-button  Documentvergelijking klikken (of F5) en de verschillen tussen de bestanden verschijnen onmiddellijk op het scherm. Verder kunt u, voordat u bestanden gaat vergelijken, bestandsmappen vergelijken om in één oogopslag te kunnen zien welke bestanden zijn gewijzigd.  Bestanden vergelijken, vergelijk PDF.

bestanden vergelijken

(Windows 10, 8, 7, Vista, XP, 2000, NT, 64 & 32 bit)

 

'Diff Doc' kan de verschillen tussen bestanden op twee verschillende manieren tonen, "Alles-In-Een", in één venster met alle verschillen ("All In One") of "Naast Elkaar", origineel en gewijzigde versie naast elkaar ("Side By Side"). Beide manieren hebben hun voordelen en wisselen van weergave gaat met een simpele muisklik (of F6). Ten slotte zijn er verschillende rapportagemogelijkheden, waaronder HTML, waarbij de verschillen in detail worden weergegeven.

Klik  hier voor documentatie.

Zoekt u een vervanger voor CompareRite?  Dan raden wij u ten zeerste aan om dit product te  downloaden en te proberen. Als u eenmaal bestanden vergeleken hebt met 'Diff Doc' begrijpt u waarom.

Mogelijkheden van 'Diff Doc'

 • De gebruikers omgeving kan ook in uw eigen taal bekeken/ingesteld worden.

 • Vergelijk documenten in MS Word-, Excel-, PowerPoint-, Wordperfect-, PDF-, Rich Text (RTF), Tekst-, en HTML-formaat

 • Vergelijk bestanden in elk bestandsformaat dan ook met bestanden in elk ander formaat (b.v. een MS Word-document vergelijken met een Wordperfect-document)

 • De kleuren en opmaak voor het weergeven van de verschillen tussen de bestanden zijn aanpasbaar

 • Bewerk de documenten binnen de applicatie en laat de diff viewer handmatig of automatisch verversen ('Diff on the Fly')

 • Navigeer eenvoudig door de verschillen met de Volgende (F7), Voorgaande (Shift + F7) enz. navigatieknoppen. Of gebruik de drop down listbox om direct naar een bepaalde wijziging te springen

 • Vergelijkt tekst vanuit welke toepassing dan ook

 • Verschillen worden per paragraaf zeer gedetailleerd weergegeven

 • Zowel 'Naast Elkaar' en gemarkeerde 'Alles-In-Eén' weergave worden ondersteund

 • U kunt elk van de getoonde weergaven opslaan in DOC-, Tekst-, RTF- of HTML-formaat.

 • Gedetailleerde HTML-rapporten zijn nu mogelijk zodat u resultaten snel kunt afdrukken of e-mailen. Zowel 'Naast Elkaar' en 'Alles-In-Eén' weergave zijn hierbij mogelijk

 • Kan uitgevoerd worden vanaf de Command Line (b.v. voor gebruik in batchverwerking)

 • Vergelijk Rich Text-bestanden zonder lettertype of opmaak te wijzigen

 • Rapporten in Tekst- of Comma Delimited-formaat zijn eveneens beschikbaar

 • Vergelijk bestandsmappen en zie in één oogopslag welke bestanden zijn veranderd. Vergelijk gewijzigde bestanden met een muisklik.

 • Compatible met WORLDOX, en vele andere document management-softwaresystemen die het via de command line aanroepen van bestandsvergelijkingssoftware van derden ondersteunen. Klik  hier hier voor details.

 • Kan aan alle talen worden aangepast

 • Het programma onthoudt ook hoe u het de laatste keer verlaten hebt. Alle vensters, inclusief het hoofdvenster, zien er weer hetzelfde uit als toen u de applicatie verliet.

 

Doc' gebruiken om documenten te vergelijken

'Diff Doc' gebruiken gaat eenvoudig door de bestanden te selecteren en in de applicatie te plakken (of in te lezen) en vervolgens op de "Toon Verschillen"-knop ("Show Differences") te klikken (of F5). Natuurlijk zijn er verschillende opties en mogelijkheden die nadere toelichting behoeven zodat u kracht van 'Diff Doc' zo goed mogelijk kunt begrijpen.

Er zijn 3 belangrijke tabbladen in het programma, "Vergelijk PDF Vergelijk bestanden" (Compare Files), "bestanden vergelijken Vergelijkingsinstellingen" (Compare Options) and "Documentvergelijking Rapportinstellingen" (Report Options). Deze tabbladen worden hieronder besproken

Vergelijk PDF  Bestanden Vergelijken

Het tabblad 'vergelijk bestanden' zult u het meest gebruiken. Hierbinnen worden steeds 3 tot 4 tekstvensters getoond. De bovenste twee zijn steeds dezelfde en heten "Origineel venster" (Original Editor) en "Gewijzigd venster" (Modified Editor). De tekstvensters daaronder heten "Verschillenvenster(s)". In deze laatste worden de verschillen tussen het Origineel en Gewijzigd venster getoond.

De eerste stap van het vergelijken is het vullen van het Origineel eb Gewijzigd venster, hetzij door bestanden in te lezen, gegevens te knippen en te plakken of door nieuwe tekst in te typen. Gebruik het bestandsmenu (File Menu) om bestanden in te lezen of plaats de muiscursor boven het venster dat u wil vullen en gebruik de rechter muisknop om het contextmenu te openen. Knippen en plakken gebeurt in verschillende programma's op andere manieren. In de meeste gevallen echter kunt u de gewenste tekst selecteren, op CTRL-C drukken om de tekst op het klembord te plaatsen en vervolgens het gewenste tekstvenster (Origineel of Gewijzigd) te selecteren en op CTRL-V te drukken.

Klik vervolgens op de knop "Verversen" bestanden vergelijken (or F5). De verschillen tussen het Origineel en Gewijzigd tekstvenster worden getoond in het(de) Verschillenvensters. U kunt het verversen stoppen door op "afbreken"  Documentvergelijking op de werkbalk te klikken.

Kleur

Betekenis

Gewijzigd

Er is sprake van een wijziging. De originele tekst wordt vet, rood en doorgehaald getoond terwijl de gewijzigde tekst vet en rood getoond word.

Toegevoegd

Er heeft een toevoeging aan de originele tekst plaatsgevonden. Deze wordt getoond in vet en groen.

Verwijderd

Er is tekst verwijderd uit het originele document. Dit wordt getoond als vette, blauwe doorgehaalde tekst.

           Toelichting bij de verschillenvensters

Navigeren door de gevonden verschillen (F7, Shift-F7...)

Als de(het) verschillenvenster is ververst en er één of meerdere verschillen zijn gevonden dan kunt u de navigatiebalk of functietoetsen gebruiken. De onderstaande tabel toont de beschikbare commando's:

Knop/Funcietoets

Gebruik

Vergelijk PDF Ctrl-Shift-F7

Ga naar eerste verschil

bestanden vergelijken  Shift-F7

Ga naar vorige verschil

Documentvergelijking   F7

Ga naar volgende verschil

Vergelijk PDF  CTRL-F7

Ga naar laatste verschil

bestanden vergelijken  F4

Ga naar het door u aangegeven verschil

In de werkbalk is ook een drop down lijst beschikbaar die gebruikt kan worden direct naar een bepaald verschil te gaan. Hierbij wordt een volgnummer getoond alsmede een deel van de tekst die verschilt.

 

Wisselen van weergave (F6)

Met de grootste knop op de werkbalk kunt u de weergave van de verschillen wisselen tussen weergaven "Alles-In-Eén" ("All In One", 1 venster) en "Naast Elkaar" ("Side By Side", 2 vensters). Over het algemeen zullen mensen die lopende tekst met elkaar willen vergelijken de "Allles-In-Eén"-weergave meer waarderen en programmeurs die broncode willen vergelijken de "Naast elkaar"-weergave. Het wisselen tussen beide weergaven geeft een goed idee van hoe de tekstmarkering van wijzigingen werkt.

Documentvergelijking Rapporten maken (F2)

Met de "Rapportage"-knop kunt u rapporten aanmaken. De rapporten kunt u specificeren op het "Rapportageopties"-tablad. U kunt ook elk van de vensters afdrukken of opslaan door op de rechter muisknop te drukken of het gewenste venster te selecteren en naar het bestandsmenu te gaan.

 

NB: Om te kunnen opslaan in MS Word-formaat of in HTML-formaat moet MS Word op uw PC geïnstalleerd zijn

 

Vergelijk PDF Tekst verwisselen tussen Origineel en Gewijzigd (F9)

Met de knop "Tekst verwisselen"(of F9) verwisselt u de tekst tussen de tekstvensters Origineel en Gewijzigd. De(het) Verschillen-venster(s) word(t)(en) automatisch ververst.

bestanden vergelijken Vergelijkingsinstellingen

Het tabblad "Documentvergelijking Vergelijkingsinstellinge" heeft vele mogelijkheden. De belangrijkste worden hieronder getoond:

Instelling

Beschrijving

Negeer Hoofd- en kleine letters

Negeer verschillen tussen hoofd- en kleine letters bij het vergelijken van bestanden

Negeer blanco karakters

Negeer blanco karakters (Horizontale Tab, Verticalw Tab, New Line, Form Feed, Carriage Return, en  Spatie)bij het vergelijken van bestanden.

Negeer lege regels

Negeer regels die geheel leeg zijn bij de vergelijking. De aanwezigheid van spaties zorgen ervoor dat een regel niet leeg is.

Geluid bij gereed

Als dit ingeschakeld is zal de computer een geluidssignaal geven zodra de bestandsvergelijking gereed is.

Verwijder opmaak

Om een zuivere tekstvergelijking uit te voeren moet u deze optie inschakelen om zo alle opmaakt uit de tekst te verwijderen.

Vergelijk PDF Rapportinstellingen

Rapporten worden gemaakt afhankelijk van de instellingen op het tabblad "bestanden vergelijken Rapportinstellingen". Op de eerste plaats is belangrijk wat voor soort rapport u wilt hebben. U kunt natuurlijk direct vanuit een van de tekstvensters pringen, wat de meeste gebruikers doen. Als aanvulling hierop zijn er 4 soorten rapporten beschikbaar: MS Word, HTML, Tekst, en Comma Delimited. HTML-rapporten hebben als aanvullende mogelijkheid om te kiezen tussen de "Alles-In-Eén"- en de "Naast Elkaar"- weergave. De andere 3 tabbladen geven u de mogelijkheid voor verdere specificatie voor ieder soort rapport. Zo kunt u kiezen voor een ander dan de standaard bestandsnaam en pad voor het uitvoerbestand per soort rapport.

Afdrukken en E-Mailen van rapporten

Zodra een rapport aangemaakt is wordt het geopend in de bijbehorende applicatie. DOC-bestanden worden geopend in MS Word, HTML-bestanden in een browser. Via het bestandsmenu van deze toepassingen kunt u het rapport opslaan, afdrukken of e-mailen. Andere soorten rapporten worden getoond in Kladblok, van waaruit ze kunnen afgedrukt, aangepast of opgeslagen.

Vergelijk PDF!


 

 Gelezen in Vergelijk PDF

"Ik heb een klein advocatenkantoor (2 advocaten) en doe vrij veel zakelijk recht waarbij veel contracten langskomen alsmede veel op het gebied van onroerend goed. Zoals vele anderen was ik zeer gefrustreerd door het foutgevoelige documentvergelijkingstool van Word. Af en toe markeert het complete paragrafen in plaats van alleen maar de wijzigingen. Zoals iedereen die heeft lopen klagen in dit forum vond ik de prijs van Delta View onoverkomelijk hoog.

Nadat ik hier had gelezen over Word DocDiff heb ik onlangs de evaluatieversie gedownloaded vanaf de Word DocDiff website  https://www.softinterface.com. Ik vond het interface zeer bruikbaar en de resultaten waren (voor mijn doeleinden) erg goed. Het kan verschillende weergaven verschaffen om de wijzigingen die in het document aangebracht zijn te illustreren en ook als een gecombineerd "gemarkeerd" document in word-formaat waarbij alle wijzigingen zichtbaar zijn. Het kan ook een rapport aanmaken waarin de pagina- en paragraafnummers aangegeven zijn van de wijzigingen.

Ik heb het hulpmiddel pas een keer of twintig gebruikt tot nog toe en daarom zou ik niet direct willen zeggen dat het het beste is sinds de uitvinding van gesneden brood, maar ik wil wel zeggen dat het meer dan de moeite van het downloaden van de evaluatieversie (gratis) en het voor jezelf uit te proberen" Edward S. Shelton (Shelton and Shelton)


"Ik vond een programma, Diff Doc geheten, dat vrij goed schijnt te werken bij het vergelijken van Word-documenten met andere Word-documeten! (Ik weet niet hoe goed het werkt met WordPerfect, maar volgens de documentatie zou het ondersteund worden). Zoals velen van u was ik aan het kijken naar DeltaView en was nogal geschokt over hun onvermogen om te praten over de prijsopbouw. Diff Doc an ook opgestart worden vanaf de command line waardoor integratie met document management pakketten een fluitje van een cent is (de leverancier heeft de code in een paar uur voor me aangepast zodat het kon werken met WORLDOX Versioning. Als tegenprestatie heb ik zijn FAQ op WORLDOX Integration geschreven). Download een evaluatieversie op <https://www.softinterface.com/>." 'Diff Doc' Troy Piersma, uittreksel uit een TechnoLawyer Newsletter.

"Zojuist de TechnoLawyer-bijdrage van Troy Piersma gelezen. Ik ben het helemaal met hem eens. Ik ben onlangs vertrokken bij een groot kantoor dat DeltaView gebruikteen ben op zoek gegaan naar een vergelijkbaar programma nadat ik afgepoeierd was door hun sales omdat ik niet groot genoeg was binnen hun strategie. Mijn Tabs en PracticeMaster dealer, Judy Lassek, heeft mij aan WORLDOX geholpen, waarmee ik erg blij ben. Ze had via haar netwerk gehoord over DiffDocs en ik heb het gedownloaded en en uitgeprobeerd. Ik had eerst veel problemen met het vergelijken van verschillende versies van documenten, maar nadat ik een update ontvangen heb van DiffDocs werkt het prima wat mij betreft. Mijn praktijk richt zich op verbintenissenrecht waardoor ik regelmatig contracten moet herzien, en voor dat soort vergelijkingen werkt het programma prima! Ik raad eenpitters en anderen aan om het uit te proberen al is het maar omdat het bedrijf zo'n verfrissende verandering is ten opzichte van de concurrentie!Hoewel, dat zou ook niet zoveel uitmaken als het product zelf niet goed zou zijn" Michael V. Mulchay, PLC

Documentvergelijking Met 'Diff Doc'


bestanden vergelijken"Geweldige klantenservice, adequate aandacht voor onze wensen en bliksemsnelle ontwikkeling zijn mijn ervaringen met de mensen van Softinterface Inc. Binnen een paar uur na het installeren van WordConverterEXE was ik ervan overtuigd dat ik de juiste beslissing had genomen door zaken te doen met dit bedrijf.
Al verscheidene maanden draait hun product probleemloos in een bedrijfskritische omgeving. Met een paar aanpassingsverzoeken die op dezelfde dag uitgevoerd en uitgeleverd werden dat ze we  gevraagd werden heeft WordconverterEXE ons tijd en geld bespaard.
Het was een plezier om met jullie team te werken. Nogmaals bedankt!"

IBM Canada, Toronto, Ontario, Bruce King


"Jullie producten zijn zeer indrukwekkend, eenvoudig in gebruik en script compatible, gezien hetgeen we wilden hebben voor het beheer van MS Word- en Excel-bestanden. Bedankt voor uw voortdurend contact met mij in verband met deze hulpmiddelen."  Mark Purinton EMC Corporation  'Diff Doc'  + 'Convert Doc'

 

Bestanden Vergelijken Met 'Diff Doc'